Четирите Споразумения на Толтеките

Казват, че Толтеките носят своето знание пряко от Атлантида, и го доразвиват след потопа на Атлантида  някъде в централна Америка. Дали това е истина или не, официалната наука все още не може да твърди със сигурност, ала едно е сигурно. Тази мъдрост, която въпросните четири споразумения носят, е способна да преобрази човешкия живот до толкова, до колкото човек се осланя на нея. Те са изключително прости и  ефикасни съвети, които са като пътеводна светлина през трудностите на Живота.

Четирите Споразумения на Толтеките

Четирите споразумения на Толтеките са следните:

 1. Бъди безупречен в думите, с които си служиш! Говори с почтеност! КажиЧетирите Споразумения на Толтеките само каквото имаш предвид. Избягвай използването на думите за да говориш против себе си или да клюкарстваш за другите. Използвайте силата на думите в посока на Истината и Любовта!Това ние бихме още свързали още и с един от Атлантските афоризми, които представихме от книгата на Елеазар Хараш, а именно, че
  Който се справи с нечистите думи, с паразитите в себе си, той разрушава стария възглед за света в себе си.”
  Но, разбира се, идеята е за дълбочинно отношение на смисъла, който ще изкажем, а не само анализ относно повърхността на думите и тяхното значение.
 2. Не приемайте нищо лично. Нищо, което другите правят, не е заради вас. Това, което те казват и правят е просто проекция на тяхната собствена  реалност, техния собствен сън. Когато сте имунизирани от мненията и действията на другите, няма да сте жертвата на ненужно страдание.Четирите Споразумения на ТолтекитеТова пряко кореспондира с един основен постулат, даден от цивилизацията на Башар, а именно че
  “Обстоятелствата нямат значение – само нашето състояние на духа има значение.”
  Сиреч щом успеем да се отделим от мненията и действията на другите, ще усетим онази лекота, която идва от нашата собствена дълбочина, която имаме по начало. Защото, занимавайки се с външните въпроси на живота, ние вечно мътим собствения си извор, без да му позволим качествено да се прочисти и да потече през нас. Губим спокойствието си около неща, които е безсмислено да ни притесняват. А в обратния случай ние успяваме да поемем контрола над себе си.Четирите Споразумения на Толтеките
 3.  Не прави предположения – Намери куража да зададеш въпросите и да споделиш какво наистина искаш. Контактувай с другите колкото се може по-ясно, за да избегнеш недоразбирания, тъга и драма. Дори само с това споразумение човек може коренно да промени живота си.
 4. Винаги прави най-доброто, на което си способен – то ще се изменя от момент към момент. Ще бъде различно, когато си здрав или болен. При всякакви обстоятелства просто прави най-доброто, на което си способен и така ще избегнеш всякакво самоосъждане, самоунижаване и съжаление.

Четирите Споразумения на Толтеките

При всяко положение тези четири споразумения изискват нищо повече от будност на съзнанието, за да бъдат приложени в правилните моменти. Които моменти са твърде чести в нашето ежедневие, защото това са принципи, според които човек да се движи през него. Опитайте и вие до колкото и когато можете, дръжте в съзнанието си тези представи и помислете как те ви действат всеки път, щом ги приложите!